Potęga modlitwy do św. Michała Archanioła

abc

 

Watnik wstrzelił się w czas

końca historii

zamroczenie alkoholowe

z niego zeszło

na kacu zobaczył

w telewizji Cyryla I

ze świecami ofiarnymi

 

Proszącego wiernych

o modlitwę aby Bóg

oświecił „Gejropiejców”

szturmujących wschodnie

rubieże

 

Po jego wystąpieniu

nadano reklamę

Zrezygnuj z imprez

z przyjaciółmi

idź na front a wrócisz

nową Ładą której będą

wszyscy ci zazdrościć

na głubince

 

Bo ważna jest

wojna ojczyźniana

krew i pot trzeba ruszyć

na Szatana

z modlitewnikiem w ręku

z modlitwą na ustach

do Wodza

niebieskich zastępów

Władimira Putina

 

abc
abc
Wiersz · 23 stycznia 2023
anonim