Z melodią...

Irena Świerżyńska

słowa grają

nuta niesie - niebo czeka

 

serce

pika

dusza w raju

cały świat w obłokach

 

tylko

człowiek  -  z duszą bosą

ciemne smugi wrzuca

 

coś - uwiera...

 

coś tam boli

gniecie

 

zobacz - słońce 

 

jutro pole ruszy - żniwa przyjdą

 

dziś 

i tam bez kosy

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 stycznia 2023
anonim