Teraz tak pięknie się żyje
on ona i ono
bogato
wszystko kręci się w biegu
i jest - piąte koło u wozu
stoi
siedzi
czy leży - być może
dziś już namiastka człowiecza
radość - gdzieś tam...
i myśli daleko za rzeką
jest
nowy błysk i światło
i sam - sobie nuci za ścianą