Jeszcze
wierzy
jeszcze pędzi
i wybiela kąty bliskie
każdy niby dobrze służy
gdzieś - daleko na odludziu
tyle...
a tu - twój i sito plecie
jedno sieje
drugie gniecie
nie ma dobre
nie ma twoje
nie chce zmiany
- jeszcze rośnie kłos dostatni
widzisz
dobrze
w kuchni kwitnie dar ostatni
to - mniemanie
później
przyjdzie
- pomóż Panie...