kijem w wodę
nożem w masło
gąbka naciąga wodą
płynie mgła
składam się do snu
ktoś inny dźwiga się od komputera
u sąsiadów muzyka
do rana
co pięć minut sto lat
potem tylko kac
wyleczyć się ze schizy szarego dnia
przetrzeć twarz
umyć okna
wyprowadzić psa
pozabierać kupy
gdy nawarstwi
idę
nietrudno opętany przez przemyślenia
otępiałe dzieło
zwykła woda na lek