„Drobnostka”

Szymon Kuliński

 

Im więcej człowiek robi

Tym mniej się martwi

Co będzie jutro i pojutrze

Tylko chwila i chwila

Bez zgryzoty czy coś zabraknie

Czy znów zostanie sam

Chociaż ma pasje ,

Znajomych czy sam

W klubie w domu

Na wsi czy w mieście

Gdzie upały , zima i deszcz

To tylko drobnostka

Zbyt krótkie nasze życie by się martwić

Chwile zatrzymać się

A potem płynąć dalej

Spełniać marzenia , cele

Cieszyć się to co masz

A gdy przyjdzie pora

Pamięć , zaszczyty i czyny

Trwać będą wiele

Szymon Kuliński
Szymon Kuliński
Wiersz · 31 stycznia 2023
anonim