"Pamięć"

Szymon Kuliński

 

Od dziecka

aż po dojrzałość i starość

Pierwsze słowa

Pierwsze smaki

Imiona tylu osób

Znajomych , bliskich

Przemierzane miejsca

Swój rodzinny dom

Miłe i gorsze chwile w życiu

Osiągnięcia , sukcesy

Zdobyta wiedza

czy nawet to

By pamięć nigdy nie zgasła

Jak świeczka

Pozostaw coś po sobie

A czego boi się uczony?

Boi się że zapomnie wiedzy

Jednak nic nie jest trwałe

Ale też nawet czas

Parę rzeczy nie zniszczy

 

Oceń ten tekst
Szymon Kuliński
Szymon Kuliński
Wiersz · 31 stycznia 2023
anonim