Od dziecka
aż po dojrzałość i starość
Pierwsze słowa
Pierwsze smaki
Imiona tylu osób
Znajomych , bliskich
Przemierzane miejsca
Swój rodzinny dom
Miłe i gorsze chwile w życiu
Osiągnięcia , sukcesy
Zdobyta wiedza
czy nawet to
By pamięć nigdy nie zgasła
Jak świeczka
Pozostaw coś po sobie
A czego boi się uczony?
Boi się że zapomnie wiedzy
Jednak nic nie jest trwałe
Ale też nawet czas
Parę rzeczy nie zniszczy