Literatura

„Myśli” (wiersz)

Szymon Kuliński

 

Często myśli się o sobie , o innych

Co potem , co dalej , co wokół nas

Myśli twórcze , samobójcze , słowne

Myśli samo stwórcze, proste i złożone

Mówimy lub nie , albo mało wiemy gdy myślimy

Nawet gdy śnimy

W podróży , w burzy, w ciszy , w smutku

W radości lub złości

Łącząc wiele – tworzymy , przetwarzamy

Pamiętamy , przypominamy

Co mamy na myśli

Wiele dziedzin, myśli różne

Coś nowego i starego

Nie tylko filozof myśli , każdy ma prawo

Każde zwierze , w tym i te

Myśli które mnie budują

Myśli które mnie rujnują

Myśli chodzą mnie po głowie

A co we mnie tkwi?

Nie wielu się dowie , zostawiam po sobie

Nie dużo i skromnie

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 stycznia 2023 (historia)

Inne teksty autora

"Godzina czwarta"
Szymon Kuliński
„Światło w tunelu”
Szymon Kuliński
„Pragnienia”
Szymon Kuliński
„Po co...?”
Szymon Kuliński
„Wstręt”
Szymon Kuliński
„Brak weny”
Szymon Kuliński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca