Literatura

„Gdybym mógł..” (wiersz)

Szymon Kuliński

 

Gdybym mógł znów cofnąć czas

Gdybym miał tyle co straciłem

Lecz to tylko głupie nadzieje

Ciągle gonie przed siebie

Ciągle jestem pazerny

Mimo przeżytych lat

Gdzie słońce świeciło i padał grad

Ciągle słucham od starszych rad

Bo nie znam sporo życia tak jak ty

Ty który szczęśliwie żyjesz

Niczego ci nie brakuje

Wystarcza ci to co już masz

Co jest cały czas , nawet jakby się dało

To nikt ci tego nie zabierze , wiesz czemu?

Bo miłości , wiedzy i dobrych chwil , wszystko to

co przeżyłeś lub prawie wszystko

Da ci powód byś mógł zawsze spać spokojnie

Nawet po śmierci

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 stycznia 2023 (historia)

Inne teksty autora

"Godzina czwarta"
Szymon Kuliński
„Światło w tunelu”
Szymon Kuliński
„Pragnienia”
Szymon Kuliński
„Po co...?”
Szymon Kuliński
„Wstręt”
Szymon Kuliński
„Brak weny”
Szymon Kuliński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca