„Po co...?”

Szymon Kuliński

 

Po co palisz? Po co pijesz?

Jak i tak marnie zginiesz ?

Po co brać , po co wciągasz ?

Jak w kolejny nałóg się zaciągasz

Lubisz to zakrywasz problemy

Lecz długie większe , niszczysz siebie

Żyjesz marnie , a masz dla kogo żyć

Przestań , obudź się póki czas

Póki to iluzja , to trwasz i trwasz

Daj mi spokój powiesz

To nic nie da , nic nie da

Ostatkiem bije serce a rozum jak galareta

Bo wszystko dla ludzi , lecz wiele

Wiele się łudzi i nudzi

Oceń ten tekst
Szymon Kuliński
Szymon Kuliński
Wiersz · 31 stycznia 2023
anonim