Po co palisz? Po co pijesz?
Jak i tak marnie zginiesz ?
Po co brać , po co wciągasz ?
Jak w kolejny nałóg się zaciągasz
Lubisz to zakrywasz problemy
Lecz długie większe , niszczysz siebie
Żyjesz marnie , a masz dla kogo żyć
Przestań , obudź się póki czas
Póki to iluzja , to trwasz i trwasz
Daj mi spokój powiesz
To nic nie da , nic nie da
Ostatkiem bije serce a rozum jak galareta
Bo wszystko dla ludzi , lecz wiele
Wiele się łudzi i nudzi