Oj - znowu lecą ptaki z metalu
syreny wyją
huk i smugi czarne
trzeba przeskoczyć...
a tu dech zapiera
serce łomocze i krople
na czole
jak dobrze - to tylko sen
wraca.
Dziś śpij - spij malutki
kiedyś zapomnisz
ktoś to ociepli
przykryje
tylko - czy da się przykryć
tamten gruz za oknem
i te - dziecięce zaćmienia...