Nie przykryjesz...

Irena Świerżyńska

Oj - znowu lecą ptaki z metalu

syreny wyją

huk i smugi czarne 

 

trzeba przeskoczyć...

 

a tu dech zapiera

serce łomocze i krople

na czole

 

jak dobrze - to tylko sen

wraca.

 

Dziś śpij - spij malutki

kiedyś zapomnisz

 

ktoś to ociepli

przykryje

 

tylko  -  czy da się przykryć

 

tamten gruz za oknem

i te - dziecięce zaćmienia... 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 7 lutego 2023
anonim