Było i będzie

Irena Świerżyńska

Boli - oj boli i chodzi

po głowie

 

ten z boku - nie widzi

i też nie czuje

 

nie poznał - jak to się chrupie

drwina i pusto

 

złe w baśniach było

gdzieś tam  -  daleko za murem.

 

Dziś - stół bogaty i góry wielkie

na tacy

 

cytrusy i mango

i nawet zimą  serwują  maliny

 

i tu jest  słodko

a gorzkie - od zawsze się spina

 

a -  cóż mnie obchodzi

twoja drabina...

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 10 lutego 2023
anonim
Usunięto 1 komentarz