Pomyłka ślubna (haiku)

Marek Kierus

 

 

pomyłka ślubna

uwięziony wiatr północny

w śnieżnym welonie

**

hałas kosiarki

krzyk przerażonej ciszy

zielona trawa

***

ćwierkanie ptaka

zwołuje zakochanych

miłość i natura

****

odważny kret

kopie tunel

do gwiazd

 

Marek Kierus
Marek Kierus
Wiersz · 11 lutego 2023
anonim