Wszyscy wysoko w cyberprzestrzeni
młody i duży śledzi
co tam wiruje w chmurze
śmieszne
czy gorzkie hejtem podszyte
i które - dołączy do siebie.
A - tu przy ziemi
też - drapie i drapie i pazur poziom wyznaczy
kąt półpełny podstawi
A - kysz...
Tylko - w tej głowie
pełnia się świeci - matematyczny raj
i Pitagoras ma tu swój tron.
Oj - babciu, babciu - cóż taka pora
ja - zapomniałem wzoru z przedwczoraj
a ty pamiętasz
tablicę i zapis z epoki - tamtej
- kopę lat wstecz...