Literatura

ciasny jest ten świat (wiersz)

Yaro

twoje imię na markowych etykietach 

twoje imię na tanich nalewakach 


wino marki wino to nie bełt 

to mały sposób by się oderwać 

nie upaść poniżej dna 


nie jedno wyrwało kota z butów 

nie jedno wywróciło świat 


idziesz bełkocąc poważnie żart 


wyżegałeś swoją przeszłość 

jutro jest jutro dzisiaj teraźniejszość 


punkowców mniejszość spożywa 

po kryjomu bądź publicznie na balkonie 

spływa słowo otuchy zatrzaśnij drzwi 


różne rzeczy dla których odlatujesz 

najdalej stąd na posterunku witają cię 


ciasny jest ten świat jak ty 

gdy miłosny taniec w błocie 


trwa ponad godzinę później 

na mnie ty na tobie mrówki gryzą cię 


ciasny jest ten świat jak butelka po winie 

ciasny swiat a jak może się rozwinąć 


można popaść w depresje lub chorobę 

po alkoholu faktycznie droga zwęża się 

a ty w tym ciasnym świecie gubisz racje bytu 

daj spokój wyliżesz się jak pies

 


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 lutego 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca