***

Rafał

nim zgaśnie światło oczu
i ślady zmyje fala
jeszcze coś zrobimy wspólnie
aby knotek wątły nie przygasł
i chwiejna trzcina w szuwarach
burzę dziejową przetrzyma
choćby i wieczną zdmuchnięto lampkę
nigdy nie ginie nadzieja
nie umiera wcale ostatnia
ona się teraz zaczyna...

 

Oceń ten tekst
Rafał
Rafał
Wiersz · 13 lutego 2023
anonim