Wiesz - już wiem
poznałem
dokładnie
czym pachnie jesienne tuptanie
to tak
jak zwiędła trawa i grabie
gdzieś - w kącie zawadza
czy ktoś przestawi
poprawi - skruszoną nić
dobroć
podrzuci - z sokiem na tacy
głowę do góry podniesie
i nowe się znajdzie na zawołanie
od zawsze było i jest
jest
to oko - w życzliwej ramie...