W życzliwej ramie

Irena Świerżyńska

Wiesz - już wiem

 

poznałem 

dokładnie

czym pachnie jesienne tuptanie

 

to tak

jak zwiędła trawa i grabie

gdzieś  -  w kącie zawadza

 

czy ktoś przestawi

poprawi - skruszoną nić

 

dobroć

podrzuci  -  z sokiem na tacy

 

głowę do góry podniesie 

i nowe się znajdzie na zawołanie

 

od zawsze było i jest

jest 

 

to oko - w życzliwej ramie...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 lutego 2023
anonim