Zdarzenia

Konrad Koper

Chwalę przeszłość.

Niepokoi mnie przyszłość.

 

Rosły gruszki na wierzbach.

Będą wisieć jemioły; na jabłoniach.

 

Pierwsze jednak zawiodło,

a drugie nie zapadło.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 15 lutego 2023
anonim