Literatura

płynie woda (wiersz)

Yaro

drzewa dotyk lustra wody
i nie cieniem ułożył je czas
w rzece spokój od lat

 

kilka ryb na dnie wśród wodnych traw
rzeka płynie w jedną stronę
wiatr rozwiewa włosy
w rożnym kierunku tak chce

 

wiele bym oddał by spotkać cię na drodze
dokąd w drodze donikąd odnaleźć ciebie

 

w głowie majaczeń cały stek
oddech ostatni
ostatnia droga
na niej nie ma
nas kreuje świat

 

zapłaczesz zapłakać nie raz
czasem wybaczyć czasem szansę dać

nie dałaś nic prócz nadziei

 

ile można w miejscu stać

na listach przebojów nowy hit

 

wolę sam być może to ma sens
 gest nie wystarcza, ucieka czas
jak tramwaje miastem, nocny wiatr

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 16 lutego 2023, 12:43
Zaczyna się dobrze - niestety nie spójne !!
przysłano: 15 lutego 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca