WULKANIZATOR

marcin_korpanty_wiersze

Zwracam uwagę na tajniki przyczepności płci
w całym sezonie zbieżnych nam emocji,
gdy w lawinowej rozpuście kuszą i drażnią.
 

Reguluję ciśnienie, zmniejszając ryzyko zawału o połowę.
Co więcej, okresowo poprawiam krążenie otoczenia,
nie dając się zwariować: wentyl tlenu do mózgu drożność.

Nie chodzi stricte o Ciebie, wyjątkowo o stan dróg życiowych,
domniemanych nawierzchni społecznych, w ramach lekcji pokory
przeżegnaj się, zmień tryb świateł na nocne i opony na zimowe.

 

marcin_korpanty_wiersze
marcin_korpanty_wiersze
Wiersz · 16 lutego 2023
anonim