Tak by się chciało...

Irena Świerżyńska

Gdzieś się zgubiła

Ona  -  jedyna 

 

o - tam od świtu się kręci

jest klasa i błysk i chęci 

 

i to najsłodsze po cichu 

lico przygładzi -  ukoi

 

 jest...

 

ale - mnie coś tak ciągnie do Jadzi

tej z boku

 

oj - będzie  się działo...

 

tylko 

czy wróci tamto

 

jak kiedyś bywało...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 lutego 2023
anonim