Literatura

Filozoficzne wariacje (wiersz)

Wiesława

 

 

Czy wszystko już było

i na Ziemi się zdarzyło?

Czy niepowtarzalnym

coś jeszcze być może?

 

Różnorodność doświadczeń,

okrytych tajemnicą zdarzeń.

Czy coś nas jeszcze zaskoczy?

w ludzkim spektrum marzeń?

 

Historia lubi się powtarzać

człowiek jej przesłanie gubi.

Zdarzenia w innej odsłonie,

los właśnie takie często lubi.

 

A może raz użyty algorytm

nie ulega już modyfikacji.

Jak to naprawdę działa?

Snuję myśli przy kolacji.

 

Po niej umysł odpoczywa

uśmiecham się do siebie.

Bo w głowie myśl lekka

znienacka się pojawiła.

 

Dziwny jest ten nasz Świat,

dla wielu wprost nie pojęty.

posiada wiele brzydkich wad,

a jednocześnie jest taki piękny.

 

 

 

 

 

 


dobry+ 5 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 22 lutego 2023, 13:25
Wyśmienity !! Filozoficzny- głęboki ...
Wiesława
Wiesława 23 lutego 2023, 00:40
Konrad Koper - bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam serdecznie :-)
Andrzej
Andrzej 11 kwietnia 2023, 01:49
Dziwny jest ten świat .
przysłano: 21 lutego 2023 (historia)

Inne teksty autora

Zmiana
Wiesława
Odwieczne pytania
Wiesława
Symfonia zmysłów
Wiesława
Do M...
Wiesława
Moc tęsknoty
Wiesława
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca