Czujesz jak pachnie
Jesiennymi śliwkami ?
W takt południowego walczyka ?
Włosy zbyt mocno
Zapierają się huśtawce
Na trzy pęknięcia
Zbiera się widownia
Ocknij tamten
Fioletowy dźwięk
Połóż na stół
Pochylone brzdęknięcia
Porcelanowych ukłonów
Taniec z szampanem
czekoladowo – książkowym
oddech obietnicy
zdobytej w
zatłoczonym tramwaju
gwiezdny pył
pomidorówki z makaronem
pustelnia
parasola z Wrocławia
tylko Twoje wołanie
skrytym na dnie
czarnych glanów
pastelowym przystankiem.
brzdękniecie się przepołowiło
pastelowy przystanek odjechał
moje glany wciąż wołają
może pomidorówka z makaronem...
(mieszane uczucia)