Tu nie pęka

Irena Świerżyńska

Tyle myśli

świat kosmaty dziury kręci

 

niby -  jasność

 

księżyc mruga

tylko w środku coś się plącze

sen przerywa

 

kamień leży - tu nie pęka

gniecie 

gniecie

 

kropla

zmyje - płynie w ciszy

 

zimno

zimno - teraz koła kręć na lodzie

 

cieplej będzie...

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 lutego 2023
anonim