Literatura

Ktoś zatrzyma... (wiersz)

Irena Świerżyńska

Zło nie rośnie samo w polu

w czystej ziemi nie ma ognia

na zagonach nie ma krwi

tylko podły sieje łzy.

 

Żądza chciwość nie ma dna

dalej dalej i bez końca

cudze kosi  -  dusi gniecie 

tylko - ja ja i ja

 

ile tego swój wytrzyma

łyknie

łyknie - co tu gra

 

czy stop - krzyknie

 

i hura...


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 lutego 2023, 11:02
O.K
Andrzej
Andrzej 24 lutego 2023, 23:35
Wow!
Andrzej
Andrzej 24 lutego 2023, 23:39
zło nie rośnie samo w polu .. niesamowite ... dla mnie . Dziękuję .
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 25 lutego 2023, 06:57
Dziękuję - wszystkim serdecznie
Mithril
Mithril 25 lutego 2023, 09:48
...kolejny czkawkowy gniot
Andrzej
Andrzej 25 lutego 2023, 20:38
Tylko podły sieje łzy !!!!
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 25 lutego 2023, 20:56
Q tak - tyle tego na tym świecie. Dziękuję.
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 25 lutego 2023, 21:02
O tak - powinno być. Przepraszam.
przysłano: 24 lutego 2023 (historia)

Inne teksty autora

Och - te muchy...
Irena Świerżyńska
Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca