dzień dobry

Yaro

z każdą łyżeczką herbaty
siorbię posmak z liści

 

wpatrzone oczy w szkło szyby
za oknem deszcz (śpisz)


moczy wszystko kolorowe

ciepło koca oddech kota


mruczy leniwy drapak

myśl zachodzi w głowę


ognie skaczą w kominku

rude whisky drink napoczęty


ciepło po gardle głos ochrypły

uśpiony dzień dobija do drzwi


herbata wystygła na półce zdjęcie

 

budzi się moja dziewczyna

na stole owsianka słoneczna

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 24 lutego 2023
anonim