Olśnienie

Andrzej

,,Czas płynie zbyt szybko , myśli dręczą zbyt długie , piękne chwile mijają bezpowrotnie  ", w naszych myślach , zostają na dłużej . Czas upływa tak szybko , pięknych dusz zapomnieć nie sposób , pozwól nam dobry Boże więcej ich spotkać , na drodze . Więcej radości , więcej wolności , a jakbyś był dobry - daj więcej miłości . By w sercu więcej tych chwil , szybszego serca biciem i spojrzeń tych w oczy prostych , przejmujących dreszczem , o świcie . Czas biegnie tak szybko , lecz przed metą , daj jeszcze Panie , wytchnienie , bym jeszcze na koniec mógł poczuć olśnienie , Twojego spojrzenia pokazującego , w ostatniej sekundzie , me życie..

 

Andrzej
Andrzej
Wiersz · 24 lutego 2023