Literatura

powspominać kawał życia (wiersz)

Yaro

niedokończone wiersze niedopita whisky
w kalendarzu zatrzymany czas za oknem wiatr
sam jak pies samotnik współczesnego wieku
w obrazie w myślach własnych na niebie ptak

 

zamknięty w sobie radosna dusza daje siłę
uśmiechem wita każdy poranek popija herbatę
zagryza suchym chlebem kawałkiem kiełbasy
zatopiony statek osiadły na dnie zapomniany

 

daleko od stron rodzinnych od domu
wypatruje ojca matki gdy kładzie się do snu
zamyśla się wspomina prace z rodzicami
był niewinny i mały kochał faunę i florę

 

wodę pił ze studni wieczorem kapał się w stawie
za stodołą pole za polem łąki świat stworzeń
niezapominajki utkwiły zapachem delikatnym
unosiły myśli smaki zioła dookoła boża apteka

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 lutego 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca