Literatura

obserwator (wiersz)

Yaro

na spacerze z dziećmi

popatrz Katy na tych

tam dwóch żuli

 

na pewno kiedyś byli dziećmi

bawili się jak dzieci

kochani przez rodziców

 

co ich skłoniło by tak żyć się zezwierzęcić

szukać po śmietnikach spać po klatkach

alkohol długi narkotyki choroba psychiczna

 

wyniszczeni może są strażnikami świadkami

Matki Ziemi gnębionej przez opasłe brzuchy

świnie wszędzie widzę świńskie ryje

 

każdy idzie własną drogą kogoś słucha

wierzę słowom świętym słowom

Jezus do mnie przemawia przez innych ludzi

 

nauczyłem się ich słuchać ważne wysłuchać

wyłuskać sobie ziarno ziarno prawdy

 


słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 27 lutego 2023, 22:12
Tylko (aż) treść !!
przysłano: 27 lutego 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca