Literatura

śmierć Sonii (wiersz)

Szluger

luźna aluzja do zbrodni i kary, w rzeczywistości Sonia jednak żyje
w drobnej kaszy
brudnego śniegu
tkwi biała ręka
czerwone paznokcie
wskazują kierunek wschodni
babilonia

ktos krzyczy
wypadła z okna
malowana prostytutka
o oczach koloru trawy
na parapecie krwawy slad szminki

ktos krzyczy
ona nie żyje
półotwarte usta wydają się
jęczeć z rozkoszy
śmierci wybawicielko

Tatusiu
wreszcie
jesteś
trzeźwy
tak
córeczko





słaby– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 marca 2000

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca