Literatura

Refleksja nad Odrą (wiersz)

Wiesława

Obserwując uważnie ludzki świat,

jego hipokryzję, grę, zakłamanie

i tyle jeszcze innych gorzkich wad,

padół łez, to właściwe porównanie.

 

Bywają tacy, co potrafią mocno kochać.

To dzięki nim, ten Świat jeszcze istnieje.

Większość intrygami pragnie omotać,

bywa, że z nienawiści krew się poleje.

 

Patrząc na tę planetę złudnych fraz,

w głęboką zadumę wpada myśliciel.

Dostrzega przepięknej przyrody blask,

wśród niej człowiek-bezmyślny truciciel!

 

 

 


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Andrzej
Andrzej 11 kwietnia 2023, 01:26
Jestem taki mały , w stosunku do \Twojej poezji . Pozdrawiam serdecznie andrzej 2499 mnpm
Wiesława
Wiesława 13 kwietnia 2023, 13:51
Andrzeju, nie zgadzam się z Twoją opinią, bo Twoje wiersze są ciekawe i wartościowe w swym przekazie i podobnie jak moje jedne są dobre, a inne nieco mniej. Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa uznania :-)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 13 marca 2023 (historia)

Inne teksty autora

Zmiana
Wiesława
Odwieczne pytania
Wiesława
Symfonia zmysłów
Wiesława
Do M...
Wiesława
Moc tęsknoty
Wiesława
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca