Góry – chmury
Góry falistą, powiewną suknię ubrały,
choć strzelistą pozę przybrały.
Szlak
Szedłem szlakiem wśród bieli.
Na szczycie aniołowie przystanęli.
Wodospad…
Fontanna lodowa.
Odnowa…
Ścieżka
Szliśmy surrealistyczną ścieżką,
z lodową wróżką.