Rymowanki 4.3. 2023

Konrad Koper

          Góry – chmury

 

Góry falistą, powiewną suknię ubrały,

choć strzelistą pozę przybrały.

 

          Szlak

 

Szedłem szlakiem wśród bieli.

Na szczycie aniołowie przystanęli.

 

            Wodospad…

 

Fontanna lodowa.

Odnowa…

 

           Ścieżka

 

Szliśmy surrealistyczną ścieżką,

z lodową wróżką.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 16 marca 2023
anonim