Prawda słodka była...

Irena Świerżyńska

Prawda  - była

tak na niby  jasna

 

która...

 

moja

twoja 

gdzie urosła...

 

tu parawan

tam kotara z  białą  plamą.

 

Ktoś

tu pruje worek cały   

i się sypią  dyrdymały...

 

tamten -  z pychą na ramieniu

tak - na niby wielka  klasa

 

a ty ciernie kruszysz w cieniu

też  - na niby ciemna masa

 

kiedyś

kiedyś

 

wiara rosła - dobrze

 

będzie...

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 marca 2023
anonim