Chcę być tylko trochę słodka

Irena Świerżyńska

Nie chcę być taka

jak - ona.

 

Chcę być - tylko trochę słodka

trochę

słona

 

wtedy zjedzą cię kawałek

i zostanie 

 

coś...

 

znów owiną tobą wałek

 

jest parówka i dodatki

dziś króluje świat bogaty

 

i hot dogi

 

i owczy pęd  jednaki...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 18 marca 2023
anonim