Maleńka refleksja

Wiesława

 

 

Jesteśmy ziarenkami piasku

w wirze upływającego czasu.

Każde z nas obdarzone

niepowtarzalną duszą i drogą.

Lecz mimo to, tak wiele nas łączy:

energia, materia, uczucia i meta.

W tym swoistym tańcu życia

ocierając się o siebie,

wzbogacamy się maleńkimi

cząsteczkami dopełnienia.

Czasem tak dużymi,

że wpływają

na kierunek lotu

i czas dotarcia do mety.

 

 

 

Wiesława
Wiesława
Wiersz · 18 marca 2023
anonim