Jeszcze śpi
jeszcze drzemie
czy ktoś głowę zbudzi
wrzuci
prosty - jasny ciąg myślenia
i znajdzie - to lubię.
Jutro przyjdzie
nowa era inny szyk podrzuci
lot przestawi...
pan czy pani - mówi
słucham
słucham
uczeń pyta
problem huczy w jego głowie
jak się łączy - czy da radę
tamte - coś.
Teraz razem kręcą zwoje - każdy swoje
mierzy
liczy
tu jest klucz i już otwiera oczy...