Tu jest klucz

Irena Świerżyńska

Jeszcze śpi

jeszcze drzemie  

czy ktoś głowę zbudzi

 

wrzuci

prosty -  jasny  ciąg myślenia

i znajdzie - to lubię.

 

Jutro przyjdzie

nowa era  inny szyk podrzuci

 

lot przestawi...

 

pan czy pani - mówi

słucham 

słucham   

 

uczeń pyta 

problem huczy w jego głowie 

 

jak się łączy - czy da radę

tamte  - coś.

 

Teraz  razem kręcą zwoje -  każdy swoje

mierzy

liczy

 

tu jest klucz i już  otwiera  oczy...

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 19 marca 2023
anonim
  • Irena   Świerżyńska
    To jest amerykański styl nauczania - na wyższym poziomie. Uczeń pyta nauczyciela, jak rozwiązać problem głębszy - podstawowy zarys już zna.

    · Zgłoś · 1 rok temu
  • Konrad Koper
    Nieco zawikłany...

    · Zgłoś · 1 rok temu