zbawienie

Yaro

życiem w martwym ciągu ostatnich kilku lat
zanurzony w schizofrenii konam w urojeniach


wybrane najciekawsze obrazy malowane krwią

zanim wyjedziesz jak słońce ponad horyzontem


człowiek spojrzy spokojnie
bez zarysowania żadnych wgnieceń

 

w nowym dniu tylko proszki
szklaneczka wody i nic więcej jeszcze powietrza


do nieba widzę drzwi jeden dzień jeden pokój
nie wiem co ze zbawieniem schizofreników

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 23 marca 2023
anonim