Wszystko - na nie
i dusza
gaśnie
nie takie słowa i nie te baśnie
dziś - się nie liczy tamta szaruga
i dzień za krótki
bezduszność - gra
bezsilność i czekaj
a oczy i myśli
krążą w zaparte
od zawsze - już biegnę
i serce szeroko otwarte
pamiętasz - tamte zapachy i kwiaty...