W sercu rosną kwiaty

Irena Świerżyńska

Wszystko - na nie

i dusza

gaśnie

 

nie takie słowa  i nie te baśnie

 

dziś - się nie liczy tamta szaruga

i dzień za krótki

 

bezduszność -  gra 

bezsilność i czekaj  

 

a oczy i myśli

krążą w zaparte

 

od zawsze - już biegnę

i serce szeroko otwarte

 

pamiętasz - tamte zapachy i kwiaty...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 marca 2023
anonim