Nocne duchy

Jakub Zoltowski

Noc, gwiazdy na niebie i pustka.
Coraz bliżej, moich stóp. Ty.
Prawie ich dotykasz, swoimi dłońmi.

Ale blisko to dalej,
a im dalej, tym trudniej mi ciebie zrozumieć.

 

dlaczego ?

Czyżbyś zapomniała że to środek nocy.


Gwiazdy,

Ja,

i,

twoje kostki.


Tak mi przykro.

 

Jakub Zoltowski
Jakub Zoltowski
Wiersz · 26 marca 2023
anonim
  • Mithril
    ....dobrze byłoby przewersyfikować, wywalić "swoimi", usunąć jeden przecinek i spację przed pytajnikiem

    · Zgłoś · 1 rok