Ostatni oddech

Serce twe piękne

Rozkwita co dzień

Lecz niedługo zatrzyma się

Gdy nagle szum rzeki zatrzyma je

Wtedy bijące serce twe

W nicość zamieni się
Wicher jak wróg poniesie cię

daleko, daleko gdzie boisz się​
A czeluść piekła cię wciągnie w nie

Tam gdzie płynie przodków twych krew

I gdzie bijącego serca zgaśnie

ostatni oddech
 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
toxic_bunny
toxic_bunny
Wiersz · 27 marca 2023