Literatura

TAO [1] (wiersz)

das

zacieniony pokój na nieczynnej stacji kolejowej
teraz gdzieś na południowym wschodzie polski°
w drodze znikąd donikąd przez upalny sierpień  
granatowy tapczan jakiś stół parę książek i map
zapach zarośli napływa tu przez okna w słońcu
tomek ania i paulina poszli już obejrzeć okolicę
a śpiew ptaków zlewa się z podmuchem wiatru°
w pół śnie pół jawie medytuję na tym tapczanie
scalam swoje myśli w stanie głębokiego relaksu
ta-moja-droga-jest-poza-głównym-nurtem-życia
4-8 Hz kluczowe myśli dnia to obiekty percepcji
układam-w-podróży-wewnętrznej-dni-tygodnia

 


przysłano: 28 marca 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca