Żołnierzyk

Konrad Koper

Złoty żołnierzyk stoi na półce,

obok biblii, księgi historycznej,

tomiku lirycznej poezji

i słowniku poprawnej polszczyzny.

 

Postawiona jest drewniana sowa,

oraz inny cynowy żołnierzyk.

 

Po naszą figurkę sięga „ręka”.

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 31 marca 2023
anonim