czasem rośnie w gęstym lesie

Irena Świerżyńska

rośnie

i rosło przez przez lata

 

cisza - spokój

kuchnia

pokój

 

stół otwarty

duch świąteczny

 

dobre zawsze jest na topie

złe pod stołem tańczy

 

przyjdzie drugi

smugi wrzuci

 

czy - może podniesie...

 

to zależy

jakie nuty grają w duszy

 

czy polana rządzi w lesie

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 2 kwietnia 2023
anonim